This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

News Jedanaesta Konferencija zemalja članica Ramsarske konvencije

U periodu od 6-13 jula, u Bukureštu održana je Konferencija zemalja članica Ramsarske konvencije. Preko 2000 učesnika iz 162 zemlje članice Konvencije kao i međunarodnih partnerskih organizacija, međuvladinih organizacija, UN agencija i NVO učestvovalo je na sastanku. Konferencija zemalja članica usvojila je 22 rezolucije među kojima su rezolucija o institucionalnoj organizaciji Sekretarijata, statusu područja na Ramsarskoj listi, regionalnim inicijativama, partnerstvu i sinergiji sa drugim multilateralnim sporazumima u ovoj oblasti, turizmu, klimatskim promenama i mnoge druge.

U okviru propratnih događaja koji se održavaju kao oficijalni deo konferencije pod nazivom „Zaštitimo Amazon Evrope- ka penta-lateralnom rezervatu biosfere“, 12.  jula u zgradi Parlamenta Republike Rumunije, u organizaciji WWF  promovisana  je  inicijativa  uspostavljanja prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav.

O rezultatima uspostavljanja prekograničnog rezervata biosfere govorili su delegati Austrije, Hrvatske, Mađarske i Srbije.                                                                               

Release date 17/07/2012
Contributor Jelena Dučić